maandag 27 juni 2016

               KINDERPARLEMENT!!!!!!

Dit is een verslag van onze vergadering in mei.

1.  Kinderen blijven te vaak in de gangen, sommigen zelfs een speeltijd lang. Dan zijn ze boos dat ze geen speeltijd meer hebben. Dit kan niet!

2.  Leerkrachten moeten helpen de kinderen eraan te herinneren dat ze al hun materiaal moeten meehebben. Want je mag tijdens de speeltijd niet in de gangen en ook niet in de klas. Bv als je de melkbakken doet of de brooddozen doet, moet je die klus ook doen! Beter niet staan praten of rondhangen. 

3. Volgend jaar krijgt iedereen (3e, 4e, 5e, 6e  leerjaar) een klasdojo. Dat is een computerprogramma  met punten. Als je braaf bent, kun je een punt verdienen en als je niet meewerkt dan krijg je minpunten. Als je een aantal punten hebt met de klas, dan volgt er een beloning.  De kinderen kunnen samen met de klasleerkracht bepalen welke afspraken veel belang hebben. Bv complimentjes geven, niet schelden, elkaar helpen, niet blijven hangen in de gang, fluojas aandoen voor de veiligheid, …

4.  Op aanvraag van het kinderparlement is er een nieuwe radio aangekocht! Iedereen houdt  van de radio dus je moet er dan ook goed zorg voor dragen! Zo blijft hij langer goed werken.

5  Op het voorbije schoolfeest mochten kinderen een dansje of toneel doen en de kindjes die dat minder graag doen mochten meewerken aan een tentoonstelling. Velen vonden dit een goeie formule omdat er een keuze aan activiteiten was.

Dankjewel voor het leuke jaar!!

Claris en Louis, in naam van het kinderparlement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten