dinsdag 4 december 2018

Kinderparlement november 2018


Kinderparlement dinsdag 27 november 2018

Thema van de vergadering: het middageten!

Behalve de verkozen kinderen van het kinderparlement, mochten er deze keer ook een aantal kinderen komen die met ervaring konden spreken over de warme maaltijden op school.

Er was ook een afgevaardigde van de traiteur bij, een diëtist. De kinderen kregen van hem een lijstje met vragen over het eten op school.  Dat mocht eerst ingevuld worden.
Daarna kwam iedereen eens aan het woord, om beurten. Sommigen vertelden over hun persoonlijke ervaringen wat het eten betreft, anderen hadden samen met de klas een heus lijstje opgesteld met vragen en verzoekjes! De diëtist nam de tijd om alle vragen te beantwoorden en luisterde met een welwillend oor naar alle kinderen. Hier en daar kwam er wat uitleg aan te pas, bv over vitaminen, over vezels, over variatie, …

Hij beloofde de vragenlijsten en de verzoeken van de klassen grondig te bekijken.
We kregen ook een taakje: we moeten zelf eens een menu samenstellen voor een maand. Daarbij moeten we wel rekening houden met een heel aantal vereisten: elke dag soep en hoofdgerecht, genoeg groenten, genoeg variatie, vis en vlees, niet steeds gehakt, niet elke dag pasta, noem maar op.

Het zal geen eenvoudige klus worden!

Verslag : Juf A01

foto's : MM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten